„Karnevalske majske večeri u Budvi“ promovisane i u Podgorici

„Ovogodišnja manifestacija „Karnevalske majske večeri“ još jedan je dokaz da Budva mora ići korak prije svih i da mora opravdati epitet „kraljice crnogorskog turizma“ – istakao je juče na radnom doručku sa novinarima Vukoslav Rucović, pomoćnik direktora Turističke organizacije opštine Budva. Rucović je prisutnim predstavnicima medija približio program manifestacije koja prvi put objedinjuje osam dana zabave i razonode pod sloganom „U susret novom ljetu“.

Budvanski Feštađuni predvođeni Gradskom muzikom u subotu, 28. aprila na Karneval će pozvati građane i građanke Petrovca i brojne goste u budvanskim hotelima, a zabava će se nastaviti i u nedjelju i ponedjeljak (29. i 30. aprila) na maloj bini kod hotela „Majestic“ u blizini Starog grada, kada će nastupiti Nina Žižić i grupa „Perper“.
„Emotivno sam vezana za budvanski Abrum, kojim pozivamo na Karneval sve naše sugrađane, ugostitelje, ali i goste Budve, jer je to nešto što je jedinstveno za naš grad i možda najprisniji i najljepši dio svečanosti“ – rekla je Marija Pjerotić, predsjednica NVO „Feštađuni“ i dodala da se brojni starograđani i vlasnici ugostiteljskih objekata danima pripremaju kako da lokalnim specijalitetima, u utorak 1. maja, od 20 sati dočekaju i posluže učesnike ove vesele povorke i sve koji žele da joj se priključe.


Pjerotić naglašava da očekuje da Karneval, koji se 16. put održava u Budvi, ove godine pod sloganom „Prava ljubav nikad ne promaši“, prevaziđe sve dosadašnje, kako kvalitetom grupnih maski kojih će biti više od 50, tako i brojem učesnika, a očekuje se više od 1.200 iz regiona i mnogih evropskih zemalja.
Povorka će od glavne gradske pošte krenuti u srijedu 2. maja u 20 sati, a nakon predstavljanja jedinstvenih koreografija uslijediće koncert „Big benda Dejana Petrovića“ na glavnoj bini na trgu ispred Starog grada.
Četvrtak, 3. maj je predviđen za Festival folklora, u organizaciji KUC „Stara Budva“ i koncert etno grupe „Zora“ iz Bara. Festival će se održati i drugog dana, u petak 4. maja, a iste večeri od 22 sata očekuje se nastup lokalnog benda „The Grupa“ i mlade srpske pjevačice Nevene Božović.
U subotu, 5. maja evergreen melodije će svim ljubiteljima kvalitetnog zvuka prenijeti Gradska muzika Budve koncertom u 22 sata, nakon čega će nastupiti regionalna pop zvijezda Toni Cetinski.
Završni dan manifestacije „Karnevalske majske večeri“ predviđen je za najmlađe učesnike. Dječija karnevalska povorka krenuće u nedjelju, 6. maja u 10 sati ispred hotela „Budva“, a nakon predstavljanja ispred glavne bine koncert će održati dječiji hor „D-mol“.

Nakon druženja sa novinarima, Feštadjuni, koji su u Podgorici premijerno predstavili masku „Izvor života“ pozvali su na Karneval stanovnike glavnog grada obećavši im dobar provod i zabavu.

Organizatori (Turistička organizacija opštine Budva, Opština Budva i NVO „Feštađuni“) očekuju da će ovogodišnja manifestacija privući oko 50.000 posjetilaca tokom svih dana, a veći broj lokala u neposrednoj blizini i unutar Starog grada odobrio je i specijalni popust od 10% svim maskiranim gostima u vrijeme Karnevala.
Medijski sponzori osmodnevnog događaja kojim budvanska turistička organizacija najavljuje još jednu uspješnu turističku sezonu su RTV Budva, na čijem programu će gledaoci širom Crne Gore u srijedu, 2. maja od 20 sati moći da prate i uživo program Karnevala, TV 777 i Drugačija radio stanica.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti