Katnić još izviđa komunalije za “Avalu”

Specijalno državno tužilaštvo još izviđa kako je kompanija “Beppler & Jacobson” platila komunalije za budvanski hotel “Avala”.

Da li je i za koliko oštećena kada Opštine Budva ispituju istražitelji na čijem je čelu Milivoje Katnić. Još prije dvije godine Specijalni policijski tim zatražio je od lokalne uprave da mu dostavi imena opštinskih službenika koji su od 2010. do kraja 2015. godine obračunavali komunalije za budvanski hotel “Avala”.
Dokumentacija je tražena zbog istrage Specijalnog državnog tužilaštva, koje ispituje da li je kompanija “Beppler & Jacobson Montenegro”, ruskog biznismena Igora Lazurenka, oštetila kasu Opštine Budva za više od milion eura, neplaćanjem duga za Ttužioci ispituju da li je nekadašnji gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, aneksiranjem ugovora o plaćanju komunalija, pomogao Lazurenkovoj kompaniji da ošteti lokalnu kasu za više od milion eura.

Dug hotela “Avala” prije osam godina iznosio je 4.871.209 eura, ali su tadašnji vlasnici kompanije koja gazduje hotelom, sa Opštinom postigli dogovor da plate 4.041.037,50 eura naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

 

VEZANO: MZ "Gospoština" : Vratite građanima pješačke staze

 

Uprkos dogovoru o izmirenju duga, kompanija do decembra 2014. godine u lokalnu kasu nije uplatila ni cent, zbog čega im je Budva prinudnom naplatom sa računa skinula 1.800.000 eura.

Opština Budva posljednjeg dana 2014. godine blokirala je račun te kompanije i naplatila 1.800.000 eura.

Tužilaštvo ispituje zbog čega je Rađenović, samo mjesec kasnije deblokirao račun Lazurenkove kompanije i sa njima se dogovorio da u naredna četiri mjeseca, u četiri jednake rate, uplate ostatak duga, a potom i taj dogovor poništio.

Navodno, iako kompanija nije platila nijednu ratu, on je u junu 2015. godine sa njima napravio novi ugovor, prema kojem im je dug smanjen za više od milion eura.

Rađenović je tada sa kompanijom “Beppler & Jacobson Montenegro” potpisao ugovor po kom su im dugovali 2.900.000 eura i uračunao da im se od tog iznosa odbije dio koji je prinudno naplaćen blokadom računa.

Opština Budva sa Lazurenkovom kompanijom “prebila” 130.000 za navodne troškove reprezentacije i 380.000 eura za troškove koje su vlasnici hotela navodno uložili u izgradnju trafostanice.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti