Kazne dostigle dva miliona eura

Kazne dostigle dva miliona eura

 

 

Štab za praćenje turističke sezone Uprave za inspekcijske poslove, je u protekla tri mjeseca izvršio 16.643 kontrole, u okviru kojih je utvrđeno ukupno 8.441 nepravilnost.

 

 

Štab čije je sjedište bilo u Budvi, objedinjavao je sve inspekcijske službe, a akcije je izvodio u saradnji sa Komunalnom policijom i pripadnicima Uprave policije. Inspektori su prije svega djelovali preventivno, tako da je izdata 4.731 opomena.

 

 

Nepravilnosti su se odnosile na rad privremenih objekata turističko ugostiteljskog karaktera bez odobrenja, nezaključivanje ugovora između poslodavca i radnika, nepostojanja pisane odluke o radnom vremenu i odmoru radnika, kao i neprimjerene sanitarno higijenske uslove u objektima, stavljanje robe u promet bez porijekla, isticanje proizvoda bez maloprodajnih cijena, neizdavanje fiskalinih računa gostima i niz drugih nepravilnosti.

 

 

Inspektori su izdali 2.930 rješenja o otklanjanju nepravilnosti, podnijeli 143 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka, 26 krivičnih prijava je podnijeto protiv subjekata koji su nelegalno gradili objekte, zapečatili 71 ugostiteljski objekat, uklonili 217 objekata koji su nelegalno postavljeni i oduzeli robu u vrijednosti od 58.390 eura. 
Donijeto je 1.186 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i izdato 7.410 prekršajnih naloga, u vrijednosti od 1.555.984 eura. Pošto se izvještaji još uvjek sumiraju, ova cifra će biti oko 2 miliona eura.

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti