Kažnjeni privrednici strani državljani zbog nepravilnosti u radu

Zbog utvrđenih nepravilnosti, tokom prethodne nedjelje, u sudovima za prekršaje na području Ulcinja, Budve i Kotora, privedeno je osam stranih državljana koji obavljaju privrednu djelatnost u Crnoj Gori.  To je saopštenoniz Uprave za inspekcijske poslove.

“ Privedeni su državljani  iz Srbije, Kosova i Slovenije, a postupci su okončani kažnjavanjem okrivljenih i naplatom novčanih kazni od strane suda, a odnosili su se uglavnom na rad bez odobrenja kupališta i neposjedovanja sanitarne knjižice od strane zaposlenog.Tokom protekle nedjelje skoro svakodnevno su zbog nepravilnosti privođeni strani državljani, shodno Zakonu o prekršajima.Apelujemo na strane državljane i na sve građane da posluju regularno, jer će u suprotnom biti sankcionisani”, ističu iz Uprave za inspekcijske poslove.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti