Kažnjeno 45 zakupaca plaža koji nijesu oslobodili polovinu kupališta od plažnog mobilijara

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove u saradnji sa Komunalnom policijom prekršajno su kaznili 45 zakupaca plaža tokom ove sezone, koji nijesu oslobodili polovinu kupališta od plažnog mobilijara, izreknuvši kazne u ukupnom iznosu od 6.400 eura.

“U saradnji sa službenicima JPMD, uspjeli smo da uklonimo nelegalno postavljeni plažni mobilijar sa 12 kupališta i da na taj način omogućimo novom zakupcu ulazak u posjed. Kada su kupališta u pitanju, tokom jula i avgusta, akcenat smo stavili na oslobađanje pola plaže od plažnog mobilijara za sve goste koji žele da se odmaraju na pijesku ili koji nijesu u mogućnosti da iznajme ležaljke i suncobrane. Organizovan je svakodnevni obilazak plaža od strane jednog turističkog inspektora i predstavnika JP za upravljanje morskim dobrom. Po tom osnovu izdato je 45 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 6.400”, navode iz Uprave.

 

Kako se dodaje, vršena je i kontrola spasilačkih službi koje je svaki od zakupaca morao imati na svojim kupalištima i to po jednog spasioca na 50 metara dužine obale.

“Pohvalno je da skoro sva kupališta imaju organizovanu spasilačku službu. Svim zakupcima koji nijesu na vrijeme obezbijedili spasioce izrečene su novčane kazne i to 17 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 2.250 eura i podnijeta 2 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka”, ističu iz Uprave.

 

Takođe, navode da su u cilju zaštite kupališnog gosta uspjeli da uklone skutere sa budvanskih plaža. 

“Isti se sada nalaze van bova. Zajedno sa kolegama iz Lučke kapetanije i kolegama iz Pomorske policije, oduzeli smo 25 skutera u Budvi  i 2 u Ulcinju. U Ulcinju bi situacija mogla biti mnogo bolja”, zaključuju  u Upravi za inspekcijske poslove.

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti