Kažnjeno pet trgovaca

Zbog obavljanja trgovine na malo u dane državnog praznika, 13. i 14. jula - Dana državnosti, tržišni inspektori Uprave za inspekcijske poslove zatvorili su 5 prodajnih objekata i to:

- prodajni objekat DOO "Atlantic" u Bečićima;
- prodajni objekat "Str Ana" u Petrovcu;
- prodajni objekat "Str Horus" u Petrovcu;
- prodajni objekat DOO "La monte" u Starom gradu, Budva i
- prodajni objekat DOO "Xiang Rui" u ul. Oktobarske revolucije bb, Podgorica.

Zbog učinjenog prekršaja inspektori su u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini zatvorili prodajne objekte, izdali prekršajne naloge u iznosu od 1.800,00 eura i podnijeli dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti