Kompanija doMEn u partnerstvu sa projektnim timom Evropske omladinske kartice lansirala EYCA aplikaciju dostupnu mladima u Crnoj Gori

Kompanija doMEn i NVO “Centar za omladinsku edukaciju”, lansirali su EYCA mobilnu aplikaciju koja mladima u Crnoj Gori pruža mogućnost da sve benefite EYCA kartice koriste kroz digitalnu aplikaciju i olakšano nastave ostvarivati povoljnosti koje im kartica nudi u Crnoj Gori i širom Evrope. Aplikacija je dostupna za preuzimanje za Android i iOS operativne sisteme.

Evropska omladinska kartica (EYCA) je jedina zvanična benefit kartica za mlade u Crnoj Gori, a podržana je od strane Uprave za sport i mlade i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Namijenjena je mladima u Crnoj Gori, uzrasta od 13 do 29 godina i nudi popust na kupovinu i povraćaj novca kod više od 270 partnera u Crnoj Gori i više od 70 hiljada širom Evrope. Kompanija doMEn je u februaru ove godine postala zvaničan partner Evropske omladinske kartice (EYCA), kada je u saradnji sa NVO “Centar za omladinsku edukaciju” organizovan serijal edukativnih predavanja na temu “Zanimanja budućnosti”, koja su dostupni na EYCA YouTube kanalu kao trajan i koristan resurs dostupan mladima.

Povodom partnerstva sa Evropskom omladinskom karticom,  Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije doMen, izjavio je: “Izuzetno nam je drago što nakon serijala edukativnih predavanja koja su cilj imala da mladima približe važne teme poput toga šta predstavlja lično brendiranje u onlajn svijetu i mogućnosti koje nam digitalizacija nudi, nastavljamo dalje saradnju sa Evropskom omladinskom karticom. EYCA aplikacija kao produkt našeg partnerstva predstavlja tehnološki iskorak koji će omogućiti ne samo olakšano korištenje kartica, već i modernizaciju projekta i praćenje trendova koji su aktivni i poznati u okviru EYCA mreže. Nastojaćemo da na ovaj način pružimo podršku u digitalizaciji servisa čije benefite koristi veliki broj mladih u Crnoj Gori, i učinimo taj servis još dostupnijim.”

Cilj EYCA aplikacije jeste da mladima omogući da koriste sve benefite EYCA kartice kroz mobilnu aplikaciju koju uvijek imaju sa sobom i da sa njom ostvaruju popuste u Crnoj Gori. Svaki korisnik EYCA kartice može da napravi svoj nalog na aplikaciji putem koje ima pregled ne samo dostupnih popusta, već i opciju dobijanja obavještenja o novim popustima koje može ostvariti u Crnoj Gori. Osim toga, korisnik aplikacije može vidjeti i status kartice (do kad je validna), ali i poručiti novu.

Jugoslav Radović, izvršni direktor NVO “Centar za omladinsku edukaciju” izjavio je: "Ponosni smo na dosadašnju saradnju sa kompanijom doMEn koja nam je omogućila da korisnicima ponudimo i digitalnu verziju EYCA kartice. Posebna vrijednost ove inicijative je to što je imamo razvijenu za dva najpopularnija mobilna operativna sistema - Android i iOS. Činjenica da je ovaj društveno odgovorni program do sada okupio više od 20.000 mladih ljudi, motiviše nas da i u narednom periodu kreiramo nove benefite i dodatno unapređujemo položaj omladinaca u Crnoj Gori. Zahvaljujem se našim partnerima i prijateljima, koji su marljivo radili na ovom razvoju prethodnih par mjeseci, kako bismo danas korisnicima uručili ovaj digitalni "novogodišnji poklon".”

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti