Komunalije napunile gradsku kasu, naplaćeno čak 9.1 miliona eura

To što su detaljni urbanistički planovi “ Budva centar” i “ Bečići” stavljeni van snage, odnosno na tim gradskim područjima nema gradnje, nije uticalo da Služba za naplatu naknade za komunalno opremanje gradjevinskog zemljišta ostvari rekordnu naplatu.

Naime, prošle godine naplaćeno je 9,1 niliona eura, što je za 65 odsto više nego što je budžetom za 2021. bilo planirano. Lani je opštinska služba ukupno zaključila 63 ugovora od kojih 29 sa pravnim i 34 sa fizičkim licima. Od  pravnih lica naplaćeno je 7. 158. 415 eura, što je za gotovo 3, 4 miliona više od planiranog. Od fizičkih lica je naplaćeno 1. 964. 624 eura, ili 210. 000 više od plana.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti