Koncert i tematska tribina poznatog glumca Nikole Pejakovića – Kolje 10. i 11. septembra u Petrovcu

Afirmacija mladih kreativnih ljudi u manjim mjestima, produžetak ljetnje sezone, unapređenje i razvoj sadržaja su samo neki od povoda za pripremu i realizaciju lijepih aktivnosti u Petrovcu u narednom periodu koje organizuju udruženi mještani uz podršku Turističke organizacije opštine Budva, Opštine Budva i HG „Budvanska rivijera“.

Prvi u nizu događaj je najavljen za nedjelju uveče, 10. septembar, kada će se održati koncert Nikole Pejakovića – Kolje i „Grobovlasnika“ i benda „Senkina đeca“ iz Podgorice. Program počinje u 22 sata na terasi tvrđave „Kastelo“, a ulaz je slobodan.

Za ponedjeljak, 11. septembar, predviđena je tribina ovog glumca, reditelja i scenariste na temu izazova sa kojima se mladi susreću, posebno opojnih droga i psihoaktivnih supstanci, opasnosti korišćenja za zdravlje i život uopšte, a iz svog ličnog iskustva će objasniti kako mu je vjera pomogla u toj stravičnoj borbi sa porocima. Tribina će biti održana u ponjedeljak u 19 sati u sali SD „Crvena komuna“ u Petrovcu.

„Cilj organizacije ovog programa je najprije uticaj na poboljšanje kulturno-zabavnog života mladih u Petrovcu kojima je potrebno u ovom malom porodičnom mjestu u kome odrastaju ponuditi raznovrsniji sadržaj kako bi svoje slobodno vrijeme što kvalitetnije provodili i izbegli loše navike i načine ponašanja kojima su nažalost tinejdžeri današnjice sve više skloni” navode organizatori.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti