Koncert "Muzička tradicija za djecu i mlade" u Budvi

Večeras u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ u Budvi biće održan  koncert „Muzička tradicija za djecu i mlade“.

Posjetioci će imati priliku da čuju dječju klapu „Primorkinje“ iz Budve kojom rukovodi profesorica Katarina Popović, dvije članice ženske pjevačke grupe „Đude“ iz Kolašina Tijanu Rakočević i Milenu Rondović, kao i njihovog rukovodioca Davora Sedlarevića. Na repertoaru će biti pjesme iz Paštrovića, Boke po zapisima Ludvika Kube, savremene obrade u klapskom maniru kao i tradicionalni napjev i obrade iz kontinentalnog dijela CG i regiona.

Koncert organizuje NVU Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i JU Muzeji i galerije Budve, kao i partnera na projektu CIRTIP – Centar za izučavanje i revitalizaciju tradicionalnih igara i pjesama iz Kolašina.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane posjetioce, s napomenom da se svi prisutni pridržavaju propisanih mjera za suzbijanje širenja pandemije virusa Covid-19.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti