Koncerti XI Međunarodne radionice za duvačke instrumente u Porto Montenegru

Koncerti XI Međunarodne radionice za duvačke instrumente u Porto Montenegru

Koncerti XI Međunarodne radionice za duvačke instrumente, u organizaciji Muzičke škole Tivat, biće održani u Porto Montenegru u petak 23. i subotu 24. avgusta sa početkom u 21:00h. 

Prve koncertne večeri, na platou ispred podmornice Heroj, publika će imati priliku da uživa u zvucima brass sastava i duvačkog orkestra, a naredne, na završnom svečanom koncertu XI Međunarodne radionice, u izvođenjima Verdijevih djela, kao i Hajdna, Riesa i Baha. Uz učesnike radionice, na ovom koncertu će se tivatskoj publici predstaviti I profesori: Nataša Paklar Marković i Matej Šarc (Slovenija), kao i Marina Nenadović, Ognjen Popović, Veljko Klenkovski, Nenad Janković, Mladen Đordjević, Nenad Vasić, Aleksandar Benčić i Laslo Dienes (Srbija).

 

Ovogodišnji skup mladih muzičara realizovan je u organizaciji Muzičke škole Tivat i NVO Ars praesentia Boke Kotorske, a uz finansijsku podršku kompanije Adriatic Marinas d.o.o. i Opštine Tivat.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti