Kontrole obmanjujuće poslovne prakse i promet namještaja s aspekta zaštite potrošača

Tržišna inspekcija sprovodi kontrole u skladu sa Planom rada za 2021. godinu, rukovodeći se vremenskim intervalima pojačanog prometa roba i usluga, a posebno stanjem na terenu.

“Tokom oktobra, Tržišna inspekcija će vršiti pojačani inspekcijski nadzor u dijelu nepoštene poslovne prakse, sa posebnim naglaskom na obmanjujuću poslovnu praksu, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Takođe provjeravaće subjekte koji se bave proizvodnjom i prometom namještaja, posebno sa aspekta obavještenja o robi, uskladištenja roba, te vođenja poslovne evidencije.  Podsjećamo sve privredne subjekte na značaj poštovanja odredbi zakona koji se tiču zaštite potrošača, da na transparentan način ugovaraju usluge i ističu cijenu i svojstva proizvoda, ako i da o svemu vode propisanu poslovnu evidenciju “, navode iz PR službe Uprave za inspekcijske poslove

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti