Kotorski karneval zakazan za 22 februar. Katolička zajednica bojkotuje?

Kotorske zimske karnevalske fešte počeće 14. i trajati do 22. februara kada će se održati tradicionalni kotorski karneval, saopšteno je iz JU Kulturni centar Nikola Đurković.

Oni su najavili da će, nakon suđenja karnevalu, na Trgu od oružja biti organizovan koncert hrvatske pjevačice Jelene Rozge.

Kotorska Biskupija i NVO Hrvatska krovna zajednica Dux Croatorum iz Tivta su uputili protest jer je ovogodišnji Kotorski karneval održati u vrijeme korizme za rimokatoličke vjernike, iako je taj datum postao već tradicionalan. Sa svojim medijom, tivatskim Dux radijom najavili su da će bojkotovati karneval.

Radikalan stav ili nešto drugo? Napišite nam vaše mišljenje.

 

foto: maska maršala Tita sa ljetnjeg karnevala u Kotoru

 

VEZANO: Spaljivanjem Obećanka Lažovića završene karnevalske svečanosti

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti