Krah sezone u julu

Da je ljetnja sezona u julu doživjela krah, svjedoče i podaci Uprave za statitiku.

U Crnoj Gori u julu 2020. godine, u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 82,7% manje dolazaka turista u odnosu na jul 2019. godine. Broj ostvarenih noćenja manji je za 85,5% nego u istom mjesecu prošle godine.

Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 64,2% ostvarili su domaći, a 35,8% noćenja ostvarili su strani turisti. U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u julu 2020. godine najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (85,4%), glavnom gradu (6,5%), planinskim mjestima (5,6%) i ostalim turističkim mjestima (2,5%).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti