Kreirana mobilna aplikacija u cilju pružanja informacija učesnicima u saobraćaju

Ministartsvo kapitalnih investicija obavještava građane da sve informacije o prohodnosti puteva, meterološkim uslovima značajnim za odvijanje saobraćaja, o obavezi upotrebe zimske opreme, obustave saobraćaja na mjestima gdje se vrši rekonstrukcija ili izvode drugi radovi, cijeni goriva, cijeni putarine, međunarodnim vozačkim dozvolama kao i stanju saobraćaja na graničnim prelazima, mogu dobiti kod Auto-moto saveza Crne Gore, sa kojim Ministrarstvo kapitalnih investicija ima zaključen Ugovor za pružanje predmetnih usluga.

Shodno ugovornim obavezama AMSCG je kreirao mobilnu aplikaciju sa ciljem omogućavanja lakšeg i bržeg pristupa potrebnim informacijama. Mobilna aplikacija je dostupna za platforme Android i iOS a istu je moguće preuzeti na Google Play Store-u iOS App Store-u.

Takođe, Auto-moto savez Crne Gore pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima, koja podrazumijeva pružanje usluge pomoći na putu, otklanjanja manjih kvarova i najmanje jednog besplatnog šlepanja vozila do prvog servisa ili radionice radi otklanjanja kvarova za sva vozila registrovana u Crnoj Gori i za strana motorna vozila u skladu sa obavezama iz međunarodnih ugovora (FIA).

Sve informacije za pružanje usluga službe pomoći-informisanja na javnim putevima u Crnoj Gori, pored aplikacije, mogu se dobiti pozivom na broj 19807 ili na sajtu Auto-moto saveza Crne Gore, a za nepostupanje ovog lica za navedene usluge, primjedbe i žalbe mogu se uputiti na adresu Ministarstva kapitalnih investicija email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili predajom na arhivi ovog Ministarstva, adresa Bulevar Sv.Petra Cetinjskog 81 000 Podgorica.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti