Kvalifikacije za Filozofijadu

U organizaciji Udruženja profesora filozofije Crne Gore u subotu je u podgoričkoj gimnaziji "Slobodan Škerović" održano Državno takmičenje iz filozofije, ujedno i kvalifikaciono za Filozofijadu u Portugaliji.

U prvoj fazi, učenici su pisali esej na engleskom jeziku i to na teme:
- Vuk na ovcu svoju pravo ima...
- Ljepota će spasiti svijet
- Ako spoznam smrt postaću slobodan...
- O ropstvu...
Potom je pet najboljih steklo pravo na usmeni dio ispita.
Danilo Milašević, učenik SMŠ "Danilo Kiš" iz Budve, osvojio je treće mjesto.
Najbolja je bila Maša Kilibarda iz nikšićke gimnazije "Stojan Cerović", a drugo mjesto i plasman u Lisabon ostvario je Budvanin Vasilije Vuksanović, inače učenik kotorske gimnazije.

“Čestitke Danilu i ostalim učenicima koji su bili odlični, profesoru Draganu Raduloviću, profesorima engleskog jezika i CSBHJK koji su vremenom uticali na njihovo znanje “, poručuju iz SMŠ” Danilo Kiš”.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti