Morska voda najčistija na budvanskoj rivijeri

Morska voda najčistija na budvanskoj rivijeri

 

Morska voda na Crnogorskom primorju sanitarno je ispravna i kvalitetna za kupanje, rezulati su poslednje, pete analize kvaliteta morske vode, koja je urađena na 85 lokacija duž primorja.

Kako navode iz morskog dobra na 78 lokacija morska voda je bila prve klase kvaliteta, dok je na sedam lokacija bila druge klase.

 

Za realizaciju ovogodišnjeg Programa praćenja sanitranog kvaliteta morske vode na javnim kupalištima tokom ljetnje turističke sezone u 2013. godini, putem javnog tendera kao najpovoljniji ponuđač izabran je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.
Program obuhvata 20 kupališta na području Herceg Novog, 12 na području Kotora, 8 na području Tivta, 23 na području Budve, 10 na području Bara i 12 na području Ulcinja.

 

Na svih 23 lokacije duž budvanske rivijere, morska voda je bila prve klase kvaliteta, a takav kvalitet je imalo i svih osam lokacija u Tivtu i njih deset u Baru. Prvu klasu kvaliteta imala je voda u Ulcinju na dest kupališta, dok je na dva bila druge klase, tri lokalcije u Herceg Novom su imale drugu klasu, dok je njih 17 bilo prve klase. Odličan kvalitet morske vode, imalo je osam lokalcija u Kotoru, dok su dvije bile druge klase.

 

Shodno Uredbi o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda, morske vode koje se koriste za kupanje i rekreaciju razvrstavaju se u dvije klase i to prve klase, koja je odlična i druge, koja je zadovoljavajuća.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti