Kvalitetnije napajanje električnom energijom

Crnogorski elektrodistributivni sistem je uspješno okončao 2.6 miliona eura vrijedan projekat zamjene užeta na četiri 35kV dalekovoda sa kojih se električnom energijom napajaju djelovi opština: Herceg Novi, Budva, Bar i Ulcinj.

Sprovedene aktivnosti su, pojašnjeno je iz CEDIS- a, od izuzetnog značaja za obezbjeđivanje pouzdanijeg i kvalitetnijeg napajanja za preko 28 hiljada korisnika na turistički atraktivnom području, sa akcentom na  sezonu, uključujući i stvaranje preduslova za izgradnju novih elektroenergetskih objekata i priključenje novih korisnika.

Na području Budve zamjena užeta izvršena je i na 35 KV dalekovodu TS Markovići-TS Miločer”,  čime se postiglo povećanje stepena kvaliteta u napajanju, kao i povećanje kapaciteta za priključenje novih objekata za dio Budve (dio Bečića, Kamenovo, Sveti Stefan, Petrovac i Buljarica).
“Ovom investicijom prevaziđena je limitiranost sa aspekta prenosa snage, naročito tokkm turističke sezone i  obezbjeđen je dodatni nivo sigurnosti i kvaliteta u napajanju električnom energijom. Riješili smo i problem ograničenosti u kapacitetima za priključenje novih elektroenergetskih objekata i većeg broja značajnih turističkih i stambeno-poslovnih objekata čija je gradnja u toku", saopštili su iz CEDIS- a.
Pored toga, obezbjeđeno je i kvalitetno alternativno napajanje za određena područja”, istakli su CEDIS-a.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti