Likovno-poetsko veče Čedomile Ivanović

Izložba Čedomile Čede Ivanović biće svečano otvorena večeras u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ u Starom gradu.

Kako je saopšteno iz Javne ustanove Muzeji i galerije Budve pored likovnog aspekta, autorka će se budvanskoj publici predstaviti i poezijom, i u toku večeri biće predstavljena njena zbirka poezije pod nazivom „Bogatsvo duše“. Izložbu će zvanično otvoriti pjesnikinja Milica Kralj, koja će takođe govoriti o poeziji Čedomile Ivanović, dok će u muzičkom djelu programa nastupiti Vlasta Barač Tanjević.
„Cijeli svoj život posvetila je umjetnosti, ne samo kao neko ko izmaštava i zapisuje riječi i tako stvara prelijepu poeziju, već te riječi pretače na platno i tako stvarajući jednu cjelinu koja je i čini istaknutom umjetnicom. To nije bilo teško prepoznati i podržati. Jednom je jedan poznati umjetnik rekao - Ako mi ne podržavamo umjetnike onda žrtvujemo svoju maštu na oltaru surove realnosti i završavamo tako što ne vjerujemo ni u šta i imamo bezvrijedne snove“, ističe se u tekstu kataloga koji potpisuje akademski slikar Rade Vujačić.

Čedomila Čeda Ivanović, rođena 1943. u Doljanima, blizu Podgorice. Do penzionisanja radila je u tekstilnoj industriji Podgorica. Slikarstvom i poezijom se bavi od rane mladosti. Član je ULUS Uranak, Udruženja književnika i umjetnika Zenit, Matice Srpske Novi Sad, kao i udruženja USUA Australija. Do sada je imala četiri samostalne izložbe i preko 150 grupnih, u Crnoj Gori i inostranstvu. Do sada je objavila 6 knjiga poezije.

 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti