Ljetnja škola za srednjoškolce o održivim gradovima

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obavještava zainteresovane kandidate da je objavljen poziv za učešće na ljetnjoj školi o održivim gradovima (Sustainable Cities Summer Camp), koji će se održati od 21. jula do 3. avgusta 2024. godine u Frajburgu i Hajlbronu, u organizaciji Fondacije Dieter Schwarz i UWC koledža Robert Bosch.

Ljetnja škola je namijenjena mladim ljudima, od 16 do 18 godina, iz čitavog svijeta, koji žele da sa svojim vršnjacima traže odgovor na pitanje: Kako želimo da izgledaju gradovi budućnosti?

Pitanje održivih gradova biće sagledano iz različitih perspektiva, uključujući: hranu, energiju, transport, društvene i ekonomske aspekte. Takođe, tokom ljetnje škole, učesnici će dobiti priliku da istraže svaki od ovih aspekata u globalnom kontekstu, posmatrajući šta oni znače za gradove u različitim djelovima svijeta.

Detaljniji program aktivnosti može se pogledati na sljedećem linku:

https://www.sustainablecities.camp/course-programme/

a svi detalji mogu se pronaći na internet stranici:

https://www.sustainablecities.camp

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti