Lufthansa će godinu završiti sa 29.000 otpuštenih radnika

Da se u velikim problemima ne nalazi samo crnogorska aviokompanija Montenegro airlines, potvrđuje i slučaj Lufthanse. Ova vodeća svjetska aviokompanija  završit će ovu godinu sa 29.000 otpuštenih
radnike, jer je takve efekte na poslovanje izazvala pandemije virusa korona, rekao je juče portparol ove kompanije. Ova kompanija već je u inostranstvu ove godine otpustila 20.000 ljudi. U Njemačkoj će naredne godine otpustiti oko 10.000.Kompanija, koju je država spasila od bankrota, planira da smanji na 100.000 ukupan broj zaposlenih otpuštanjm, dobrovoljnim odlascima uz otpremninu ili ugovorom na određeno vrijeme.Neki radnici morat će prihvatiti niže zarade kako bi doprinijeli uštedi.Lufthansa je teško pogođena pandemijom virusa korona zbog drastično smanjene potražnje za letovima i sada ima previše personala.Do kraja trećeg kvartala Lufthansa je zabilježila gubitke od 5,6 milijardi eura, navodi DPA.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti