Luksuzni oldtajmeri bolje čuvaju vrijednost od zlata

Luksuzni oldtajmeri bolje čuvaju vrijednost od zlata

 

Vrijednost klasičnih automobila marke “ferari”, “bugati” i “bentli” porasla je za 28 odsto od početka godine, premašivši tako vrijednost zlata, umjetničkih djela i luksuznih nekretnina u Londonu.

Skoku vrijednosti klasičnih automobila doprinijela je veća tražnja od strane bogatih Azijata, prenosi agencija AP.Britanska konsultantska kompanija za nekretnine “Najt frenk”, koja objavljuje indeks koji prati potrošnju luksuzne robe, saopštila je da svjetski bogataši daju više novca za predmete u kojima mogu uživati, s obzirom na znake oporavka svetske ekonomije.

Tako je u julu, rijedak trkački automobil marke “mercedes-benc W196 iz 1954. godine, koji je pripadao legendarnom petostrukom šampionu Formule 1, Huan Manuelu Fanđu, prodat na aukciji za 19,6 miliona funti (30,6 miliona dolara), postavši tako najskuplji automobili koji je ikad prodat na jednoj aukciji.

“Mnogo bogatih Azijata je kupilo klasične automobile. Oni ih čuvaju u svojim garažama u Britaniji ili Evropi, a kada dođu, voze ih na relijima”, izjavio je jedan od kreatora ovog izveštaja, Endru Širli.

IMG_5593-148-800-600-80-c-wm-right_bottom-75-PRIMORSKE-255-255-255-12.jpg

  

Najnoviji podaci su u velikoj suprotnosti sa zlatom, koje se smatra sigurnom investicijom u teškim vremenima, i čija je vrijednost u istom periodu pala za 23 odsto.

Poslije klasičnih automobila, slijede novčići i poštanske marke čija je vrijednost porasla za devet, odnosno sedam odsto.

IMG_5607-149-800-600-80-c-wm-right_bottom-75-PRIMORSKE-255-255-255-12.jpg

Slike: 24 sata elegancije u Budvi; izvor: bankar.me

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti