Proslavljanje 100 kućevlasnika i početak radova na marini u Luštica Beju

Proslavljanje 100 kućevlasnika i početak radova na marini u Luštica Beju

Mobilizacija radova na prvoj marini u Oraskomovom Luštica Beju u Tivtu obilježena je danas u prisustvu uglednih gostiju iz svih krajeva svijeta. Događajem je obilježeno rođenje novog primorskog naselja, još jedne Oraskomove destinacije o kojoj će se pričati. Marina će biti srce naselja, koje će biti okruženo golf terenom, stazama za pješačenje i biciklizam, wellness sadržajima i sa još mnogo toga.  Destinacija u nastajanju objediniće dugogodišnju pomorsku istoriju Crne Gore sa Oraskomovom ekspertizom u upravljanju naseljima i marinama.

Prva marina, čija izgradnja bi, kako je planirano, trebalo da traje dvije do tri godine, imaće 120 vezova. Projektant i arhitekta marine je egipatska kompanija ECMA. Ugledne domaće i strane goste pozdravili su predsjednik Oraskoma Samih Saviris, premijer Crne Gore Milo Đukanović i predstavnica kućevlasnika Ivana Maksimović, prvi kupac u Luštica Beju.

townhouse_render-970x545.jpg

izgradnja.jpg

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti