Male forme u međufestivalskom periodu

U skladu s dugogodišnjom tradicijom, Javna ustanova Grad teatar Budva pripremila je bogat i raznovrstan pozorišni program kojim kojim obilježava Dan Opštine Budva ujedno pružajući priliku građanima da prate pozorišni program i u međufestivalskom periodu.

Ciklus od sedam predstava u fokusu ima autorske projekte i male pozorišne forme renomiranih glumaca i pozorišnih kuća zemlje i regiona koje visokoestetizovanim pozorišnim jezikom tematizuju različite aspekte ljudskog iskustva, važne egzistencijalne i društvene izazove koji nas se tiču postižući duboku emocionalnu povezanost s publikom. Sam odabir autorskih projekata i malih formi zasniva se na činjenici da su oni postigli veliku popularnost u periodu nakon pandemije Korona virusa kada su se kreativni pojedinci zahvaljujući volji za izražavanjem i održavanjem pozorišne umjetnosti i mogućnosti da razmišljaju izvan kutije, prilagodili novoj realnosti počevši sve više da djeluju kroz ovakve forme.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti