Mali privrednici organizovali protest: butici u Budvi oblijepljeni (Foto)

Nevladina organizacija “ Udruženje malih privrednika Budve” organizovala je danas akciju Ne radimo nedjeljom” u znak protesta jer nadležni su i dalje nijemi na njihove zahtjeve da im se dozvoli rad nedjeljom. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“ Ovo je prva u nizu akcija NVO “UMPB’, kojom na jedan simpatican nacin zelimo da predstavimo licni odnos izmedju nas I musterija, mahom turista koji posjecuju nas grad, a koji se stvarao godinama.

Nalazimo se I radimo u gradu koji je prepoznatljiv u celom region, a I  sire, kao kraljica Mediterana, a taj epitet Budva je stekla upravo kroz odnos nas domacina I turista odnosno posjetitelja.

Na ovakav nacin, zelimo da ukazemo na neutemeljenost dijela Zakona o unutrasnjoj trgovini koji izricito zabranjuje rad nedjeljom I praznicima, a koji je za nas kao glavno turisticko mjesto Crne Gore neodrziv u praksi.

Nijedan turista ili posjetitelj naseg grada neprepoznaje dane u nedjelji, vec on zeli da svakim danom uziva u svome odmoru I ponudi grada u koji je dosao.

Takodje, zelimo da predocimo nadleznim drzavnim organima neophodnost ukidanja odredbi ovoga Zakona koji se odnose na neradne dane I da predstavimo na stetnost istog, ne samo po pitanju ekonomskih efekata koje valorizuje, vec I efekata koji donose losu sliku nasoj turistickoj destinaciji.

Sigurni smo das su turisti u Budvi navikli na tretman koji im je Budva, svojom sirinom, uvijek davala”, navodi se u saopštenju NVO ‘UMPB”.