Marina prodata

Novi vlasnik budvanske marine je Stratex grupa, američkog biznismena Neila Emilfarba, koji je jedan od glavnih investitora na kompleksu vila “Dukljanski vrtovi” na Zavali. Emilfarb je predstavnik Stratex Hospitality Holdinga najvećeg američkog investitora u Crnoj Gori.

Dosadašnji dugogodišnji zakupac marine bila je kompanija “MC Marina” iz Budve. Stratex grupa zaključila je ugovor o preuzimanju kompanije “MC Marina”, a ukupna vrijednost ovog poslovnog aranžmana dostići će tri miliona eura.

 

Iz Stratex grupe najavljuju da će u razvoj marine uložiti 45 miliona eura. Projektom je predviđeno da prostor od gradskih bedema do Pošte, bude u službi savremene marine.

 

Emilfarb je preuzeo i završetak projekta na Zavali, započeo izgradnju poslovno - apartmanskog centra “Dom XXI”, na mjestu nekadašnjeg supermarketa “Roda”, u centru grada. U planu je i početak projekta u Kotoru – zgrade Jugosenije i URC Slavija, kao i u Kolašinu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti