Marović da dokaže da nisu u pitanju lični interesi

Akcionari pozdravljaju pečaćenje, ali podsjećaju Marovića da dokaže da nisu u pitanju lični interesi.

 

Udruženje akcinara Budvanske rivijere  pozdravlja odlučnost državnih organa Crne Gore da konačno vrate Hotel Mogren stvarnom vlasniku, Budvanskoj rivijeri ad. Merkur grupa nelagalno koristi Mogren nakon što je ugovor o zakupu istekao davne 2005-te godine i u pravnom smislu je uzurpator naše vrijedne imovine. Svakako da su ružne slike zatvorenog hotela u jeku sezone, ali je očigledno da je to je put koji je izabrao bivši zakupac. Podsjećamo da Budvanska rivjera uslijed uzurpacije imovine od strane Merkura, od vlastitog Hotela Mogren koji predstavlja imovinu vrijednu 20-ak miliona eura, nije imala nikakve koristi, već ogromne izdatke za troškove advokata u vezi spora sa Merkur grupom koja je u međuvremenu gomilala milionske prihode.

 

Zaista je smiješan argument da se zatvaranjem Mogrena zatvara i počasni konzulat Austrije, što prije svega nije tačno, dok se istovremeno uzurpira imovina koja dijelom pripada austrijskim građanima i institucijama, akcionarima Budvanske rivijere, a koji kao i brojni drugi akcionari koji podržavaju naše Udruženje potiču sa teritorije EU. Ističemo da počasni konzulati po svojoj prirodi ne predstavljaju teritoriju strane države kao što to predstavljaju redovna diplomatska predstavništva i da njima rukovode domaći a ne strani državljani.

 

Ipak, podsjećamo da smo već nekoliko puta javno izrazili bojazan da će se Hotel Mogren, kao najatraktivniji dio Budvanske rivijere, nakon povraćaja naći na meti lokalnih moćnika. Sada je na upravi Budvanske rivijere i posebno gospodinu Maroviću da svojim radom demantuju javno iznesene optužbe da se Mogren vraća zbog ličnih interesa i da zajedno sa predstavnicima svih akcionara osmisle model valorizovanja istog, koji će na najbolji način iskoristiti možda i najtraženiju lokaciju na crnogorskom primorju.

 

 Ovo se navodi u saopštenju Udruženja, koje potpisuju Jeličić Miroslav-Purko i Tripko Krgović

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti