Međunarodni dan planete Zemlje simbolilčno obilježila Turistička organizacija opštine Budva

Međunarodni dan planete Zemlje simbolilčno je obilježila Turistička organizacija opštine Budva ispred danas novootvorenog objekta u neposrednoj blizini tvrđave Mogren.

U svijetu se danas nizom manifestacija obilježava Dan planete Zemlje, 22. april, sa ciljem da ljude podsjeti u kakvom se stanju nalazi priroda naše planete.

Dan planete Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine, a odluku o obilježavanju ovog datuma donio je američki senator i ekološki aktivista Gejlord Nelson, u januaru 1970. godine.

Međunarodni dan planete Zemlje obilježila je i Turistička organizacija opštine Budva simboličnom sadnjom mladih sadnica ispred turističko - informativnog biroa koji je danas i zvanično otvoren u neposrednoj blizini tvrđave "Mogren".

"Najprije upućujem čestitku svima koji obilježavaju svjetski Dan planete, posebno organizacijama i udruženjima koji se bave zaštitom životne okoline jer očuvano i uređeno prirodno okruženje je naš najznačajniji turistički resurs. Sam čin obilježavanja Međunarodnog dana planete zemlje smo osmislili simboličnom sadnjom mladih sadnica trešnje jer to najprije lijepa voćka u cvjetanju, dekorativna, a zovu je i voće sreće, tako da to ima i višestruku simboliku, trešnji se raduju kako djeca tako i mi odrasli, a i sve što mi u TO Budva radimo, promovišemo, složićete se, usrećuje ljude, mislim na promociju manifestacija, plaža, prirode, hrane. Naravno, mi smo prije nekoliko dana na istom ovom mjestu zasadili i mediteransko bilje, ruzmarin i lavandu, ali smo se opredijelili da trešnja bude upravo danas simbolično zasađena!", rekao je ovim povodom Nikola Kralj, zamjenik direktora TO Budva.

Mladu sadnicu trešnje simbolično su zasadili zajedno zamjenica predsjednika Opštine Budva Jasna Dokić i direktor TO Budva, Nemanja Kuljača.

U medijskom obraćanju Nikola Kralj je naznačio da TO Budva nastavlja da pokriva teritoriju opštine Budva sa otvaranjem novih turističkih punktova na vise lokacija, tako da budu dostupni svim turistima i sugrađanima gdje god oni boravili i živjeli. Danas je to slučaj na ovom lokalitetu gdje će bolju pristupačnost imati posjetioci MZ Prijevor, Svinjište, Jaz i Donja Lastva. Otvaranje novog objekta TO Budva, pozdravila je i gospođa Dokić, izrazivši zadovoljstvo što će i u ovom novom punktu moći da se izvrši prijava turista i naplata boravišnih taksi. Zahvalnost za otvaranje novog objekta TO Budva, koji će omogućiti efikasniju uslugu svim turistima koji gravitiraju u ovom dijelu budvanske teritorije, izrazio je predjsednik MZ Seoce, Ivo Marinović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti