Međunarodni folklorni festival u Petrovcu

JU Muzeji i galerije Budve poziva da večeras u 20 časova budete na svečanom otvaranjau 7. Međunarodnog folklornog festivala „Festivalski dani u Petrovcu”, koje će biti organizovano na platou ispred Spomen doma „Crvena komuna” u Petrovcu.

Međunarodni folklorni festival biće održan sedmi put u organizaciji Multikulturalne internacionalne organizacije folklornih festivala (MIOF), sa sjedištem u Ohridu, uz podršku i saradnju JU Muzeji i galerije Budve i Spomen doma „Crvena komuna” koja posluje u sastavu ove Ustanove, a istovremeno je i domaćin festivala.


Na avgustovskom festivalu petrovačkoj publici predstaviće se 13 folklornih ansambala iz 6 zemalja: Ukrajine, Bugarske, Poljske, Rumunije, Letonije i Bosne i Hercegovine, a ukupno će nastupiti vise od 350 učesnika.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti