Mikijelj: Morsko dobro obezbijedilo još jedan trajekt

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj kazao je da je to preduzeće obezbijedilo još jedan trajekt kapaciteta za 90 putničkih vozila, vrijednosti 3,2 miliona eura.

U pitanju je jedan moderan trajekt, porijeklom iz Grčke, koji će podići nivo usluge sa aspekta sigurnosti i bezbjednosti putnika, usklađen sa evropskim standardima, u smislu fizičke odvojenosti putnika, sa posebno izdvojenim restoranskim prostorom u gornjem dijelu plovila, sto je inače standard u EU, čak i za kraće relacije.

Javno preduzeće će raditi na unaprijeđenju i sigurnosti plovidbe, a samim tim i na sagledavanju dugoročne vizije koja se odnosi na uspostavljanje novih linija u cilju rasterećivanja putne infrastrukture, a i uvođenju novih standarda kada je ova oblast u pitanju. Svakako da je riječ o investiciji, koja prestavlja ne samo osavremenjivanje flote već i odgovoran pristup našeg preduzeća u smislu podizanja standarda uz očuvanje javnog interesa. Stvarni kapacitet je 102 putnička vozila, a koristeći naš način slaganja zbog brzine ukrcaja i iskrcaja, riječ je o kapacitetu 90 putničkih vozila. Uvažavajući navedene karakteristike broda, Javno preduzeće je ovim putem obezbijedilo dobijanje najbolje vrijednosti za uloženi novac.

Trajekt koji nosi naziv Telamon može da opslužuje i prihvata znatno veći broj vozila, nego što su to do sada bili kapaciteti naše flote i samim tim upotrebom istog ce doći do smanjenja gužvi u toku turističke sezone koje se stvaraju na pristaništima Kamenari-Lepetane.

Nastavljamo sa aktivnostima daljeg proširenja flote o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Smatramo svojim velikim uspjehom što smo u ovako ograničenom vremenskom periodu uspjeli prije svega da identifikujemo odgovarajući brod a osim toga da obezbijedimo da je brod kupljen slobodan od bilo kakvih pravnih tereta i sl.

Pred nama je jos složeniji postupak dovođenja broda iz Grčke i molimo javnost da ima razumijevanja da JPMD i pored svih komercijalnih pritisaka ne smije dovesti u opasnost niti posadu niti sigurnost broda.

Radimo sve na najodgovorniji način da se kompletan proces sprovodi da ne bude ugrožena imovina velike vrijednosti, odnosno sigurnost broda.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti