Milion eura Herceg Novom od zakupa Luštice

Milion eura Herceg Novom od zakupa Luštice

Na račun opštine Herceg Novi danas ili najkasnije u naredna dva dana, trebalo bi da pristigne milon eura od zakupca na Luštici, britansko nordijskog konzorcijuma Nord Star - saznaje Radio Jadran. Ovaj investitor koji se obavezao da će na Luštici izgraditi turistički kompleks uplatio je opštini dio novca za prvih deset godina, 99-ogodišnjeg zakupa na lokaciji Donji Klinci na Luštici, nezvanična je, ali pouzdana informacija Radija Jadran. Početkom prošlog mjeseca savjetnik predsjednika Dejana Mandić, Vladimir Mračević rekao nam je da prvobitno bilo uplaćeno 600.000 eura, a tih dana i dodatnih 3 milona eura.

Iznos od milion eura juče je u Podgorici dogovoren sa Nord Starom, a ta sredstva kako je to zakonom i definisano, opština treba da uloži u infrastrukturu grada, ali i u ono što je definisano ugovorom izgradnju infrastrukture na Luštici, u novu trafo stanicu sa dalekovodom spojenim kod Kumbora, zatim vodovodnu mrežu, kao i putnu infrastrukturu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti