Minimalna korpa u avgustu 766 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za avgust iznosila je 766,2 eura, saopštio MONSTAT.

Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 356,5 eura, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge iznosili 409,7 eura.

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u avgustu 2022. godine, u odnosu na jul 2022. godine, zabilježila je rast od 0,7%.

Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u avgustu 2022. godine u odnosu na jul 2022. godine, zabilježili su rast od 2,1%, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na jul 2022. godine, zabilježili pad od 0,6%.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti