Ministarka zdravlja u radnoj posjeti DZ Budva

Mnistarka zdravlja  Jelena Borovinić Bojović  obišla je juče Dom zdravlja u Budvi da bi se uvjerila kako teku pripreme za predstojeću turističku sezonu.

Istakla je da su u DZ Budva zadovoljavajući kapaciteti za zbrinjavanje kako stanovnika opštine Budva tako i brojnih turista koji tokom ljeta borave u ovom gradu.
"Podsjetiću da je kroz donaciju za budvanski dom zdravlja nabavljen novi, najsavremeniji digitalni rendgen aparat i radna kompjuterska stanica za doktora i novi ultrazvučni aparat, čime je služba za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku u potpunosti obnovljena'' kazala je dr Borovinić Bojović.

Ona je navela da je iz kapitalnog budžeta izdvojeno i oko pola miliona eura za projekat rekonstrukcije krova i cijelog sprata ustanove te da se početak i realizacija  projekta očekuje brzo.

Ni ovdje nije izostalo kadrovsko jačanje ustanove, pa su odobrene i raspisane četiri specijalizacije i to iz radiologije, pedijatrije, porodične medicine i higijene.

Direktor Doma zdravlja Budva, Nikola Božović, pohvalio je napore ministarstva u iznalaženju najboljih rješenja kako bi ustanova kojom rukovodi bila spremna za predstojeću turističku sezonu, ali i ojačala kapacitete za nesmetan rad i pružanje zdravstvene zaštite tokom cijele godine za građane Budve i okolnih mjesta.

''Želim da napomenem da konstrukcija doma zdravlja na prvom spratu odnosno odjeljenje za opšte doktore teče planiranom dinamikom i do ljeta odnosno do sezone će biti realizovani i taj dio posla, gdje će se uslovi za rad doktora i ostalog medicinskog kadra znatno poboljšati nakon dužega vremena u našoj ustanovi '' poručio je direktor Božović.

Ministarka zdravlja posebno je istakla dalju posvećenost i podršku zdravstvenim centrima u procesu osavremenjavanja medicinske opreme i kadrovskom jačanju te najavila nastavak procjene kapaciteta svih ustanova kako na jugu tako i sjeveru zemlje s posebnim akcentom na turističke centre kako bi se na vrijeme obezbijedili svi neophodni uslovi i spremno dočekala predstojeća turistička sezona.
Ministarka je juče bila u radnoj posjeti Opštoj bolnici  na Cetinju i Domu zdravlja u Budvi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti