Ministarstvo kapitalnih investicija partner na projektu MED OSMoSIS

MED OSMoSIS projekt je koji se finansira iz programa Interreg MED, a usmjeren je na razvoj modula koji se odnose na pomorski nadzor i razmjenu informacija koji podržavaju razvoj regionalne / lokalne pametne komponente koja osigurava regionalno raspoloživo mobilno povezivanje i podržava interoperabilne sektorske sisteme u pristupima Sredozemnog mora i Atlantika.

Glavni rezultati projekta:

Izrada 2 seta smjernica; jedan za EU i drugi za IPA zemljeMemorandum o razumijevanju među partnerima za podršku kapitalizaciji

Projektom će se razviti 4 pilot studije:

Planiranje potrage i spašavanja - u Grčkoj i ŠpanijiPoboljšanje upravljanja ciklusom - u ItalijiRazvoj modula za navigacijska upozorenja, zajedno sa zajedničkim okrugom za razmjenu informacija za hidrografsku kancelariju - u FrancuskojRazvoj operativnog alata za patroliranje, kao i primjena aplikacije i web mjesta za registar, savjetovanje, popis i izvještavanje o kretanju i incidentima malih brodova - u Portugalu

Na kraju projekta, očekivani rezultati uključivaće inovativna rješenja za pomorski nadzor, kapitalizaciju na pilot projektima, kao i uspostavljanje popisa platformi za pomorski nadzor.

Ukupan budžet Ministarstva na ovom projektu iznosi 82.000 eura, od čega je EU grant 69.700 eura, a nacionalno kofinansiranje 12.300 eura. Ukupan budžet za sve partnere na projektu MED OSMOSIS iznosi 3.000.000 eura.
Ministarstvo kapitalnih investicija je partner na projektu MED OSMoSIS zajedno sa Ministry of Maritime Affairs and Insular Policy of Greece, Abruzzo region (ABREG), Italy, Institute for Marine Sciences, Spain, Valenciaport Foundation, Spain, Metropolitan Area of Lisabon, Portugal Naval Hydrographic and Oceanographic Service, France, Interdomal Navla Cluster, Croatia i Plovput, Croatia.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti