Ministarstvo podnijelo prijave zbog sumnje o falsifikavanju COVID potvrda

Ministarstvo zdravlja Crne Gore podnijelo je prijavu Upravi policije zbog sumnje o falsifikovanju potvrda o vakcinaciji i za to dostavilo konkretne primjere.

Kako je naveo direktor Direktorata za digitalno zdravlje Aleksandar Sekulić, za ove potvrde  otvoren je i lažni sajt koji navodno potvrđuje validnost dokaza o imunizaciji. Ministarstvo zdravlja je, takođe, podnijelo prijavu i zbog sumnje da se falsifikuju i PCR testovi. Ta saznanja dobili smo na osnovu anonimne prijave građana. Vjerujemo da će kolege iz MUP- u ovom slučaju reagovati efikasno. Lažiranje potvrda o vakcinaciji i o negativnim PCR testovima direktno ugrožava javno zdravlje i samo doprinosi ubrzanom širenju korona virusa. Upozorio je da je to opasno.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti