Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštilo je da je na sastanku sa predstavnicima Instituta za javno zdravlje dgovoreno kako će se u epidemiološkim uslovima odvijati nastava

Institut je zauzeo konačan stav u vezi procesa organizovanja nastave od 1. septembra 2021 . godine.Uvažavajući fizičko i mentalno zdravlje, oni su predložili da:

Školski časovi traju 30 minuta.

Zaposleni i djeca tokom procesa rada moraju da nose maske.

Aliternativa za one koji neće da nose maske je pohađanje online nastave.

Djeca u školu mogu da nose svoju hranu i napitke uz zabranu dijeljenja sa ostalom djecom.

Veliki odmor mora da se održava vani bez obaveze nošenja maski.

Prilikom ulaska u školu, temperatura se mjeri i zaposlenima i djeci i na licu mjesta se vrši dezinfekcija ruku.

U slučaju pozitivnog nalaza kod djeteta ili zaposlenog, određuje se izolacija zaraženom, a svi ostali koji su sve vrijeme nosili maske ostaju u procesu rada i uz to će biti testirani.

 

MPNKS ostaje dosledno očuvanju zdravlja naših đaka i zaposlenih.Iz te namjere je proistekla i potreba za formiranjem Radne grupe za organizaciju i praćenje vaspitno-obrazovnog rada, na kojoj ćemo se na sjutrašnjem sastanku upoznati sa predlozima svih članova grupe.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti