Ministarstvo zdravlja: Ne fali ni ljekara ni testova

Porast broja zaraženih Omikron sojem korona virusa u posljednje dvije sedmice za sada, skoro da se nije odrazio na potrebu za bolničkim liječenjem u Crnoj Gori.

Broj hospitalizovanih je tek u blagom povećanju i sada iznosi 212 pacijenata u cijeloj državi, a to su uglavnom preventivni prijemi pacijenata sa hroničnim oboljenjima koji su hospitalizovani iz predostrožnosti.
U isto vrijeme, Ministarstvo zdravlja pomno prati i raspoloživost kadrovskih kapaciteta. Crna Gora ima i redovne medicinske ekipe, ali i rezervne timove koji, u svakom trenutku, mogu da pomognu kolegama ili da ih zamijene na radnom mjestu. Podsjećamo javnost da zahvaljujući pravovremenoj odluci da reorganizujemo sistem, ljekari i medicinsko osoblje iz bolnica, u slučaju potrebe, momentalno mogu da pomognu kolegama u domovima zdravlja.
Naš zdravstveni sistem za sada je jedan od rijetkih u Evropi koji nema hronične probleme ni nedostatkom ljekara ni sa nedostatkom testova.
Pozivamo građane da budu strpljivi, ali i solidarni. Prioritet u ovoj situaciji imaju pacijenti koji su teže oboljeli i oni su prvi za sve dijagnostičke procedure. To prvenstveno uključuje građane kojima su nužna snimanja pluća.
Zdravstveni sistem još jednom apeluje da se vrijeme provodi u najužem okruženju, a u ostalim situacijama, uz nošenje maske i držanje odstojanja. Dužni smo i da zahvalimo našim najvremešnijim građanima koji su i ovoga puta, osim što su lideri među imunizovanima, još jednom održali čas iz odgovornog ponašanja. U isto vrijeme, pozivamo sve građane još jednom da se odazovu i otvorenom pozivu za vakcinaciju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti