Ministarstvo zdravlja pojačava kapacitete besplatnog call broja 1717 za građane

Postojeća nacionalna call linija 1717, koja je pokrenuta na inicijativu Ministarstva zdravlja, kako je i najavljeno, od srijede, 05. januara biće kadrovski pojačana u saradnji sa Crnogorskim Telekomom. To je saopšteno iz Ministarstva zdravlja.

Građani iz cijele Crne Gore mogu na besplatni broj 1717 da komuniciraju sa medicinskim osobljem i jednostavnije i brže dobiju smjernice ukoliko im je neophodna ljekarska pomoć ili savjet. Takođe, svi domovi zdravlja povećaće obim rada svojih lokalnih call centara, kako bi građani imali dodatnu sigurnost.

Ovo je još jedan od servisa koje Ministarstvo zdravlja omogućava u cilju efikasnijeg odgovora na složenu situaciju izazvanu širenjem Omikron soja koronavirusa, koji hara cijelim svijetom.

Generalni direktori u Ministarstvu zdravlja, dr Sladjana Ćorić i Aleksandar Sekulić, održali su danas sastanak sa direktorima domova zdravlja i definisali dodatne protokole za bolju komunikaciju i efikasniji odgovor u odnosu na povećan broj građana koji dolaze u domove zdravlja i COVID centre. Ministarstvo zdravlja konstantno prati situaciju i u skladu s tim i organizuje rad u zdravstvenim ustanovama.

Podsjećamo da je proces rada zdravstvenih ustanova reorganizovan u svim gradovima u Crnoj Gori, u skladu sa trenutnim epidemiološkim dešavanjima, sa posebnim akcentom na zimske turističke centre Žabljak i Kolašin, gdje se očekuje priliv turista, kao i da je u Domu zdravlja Podgorica, pojačan je broj medicinskih timova u COVID centrima i sve spremno za proširenje prostornih kapaciteta za tretman COVID pacijenata.

Uprkos ozbiljnoj epidemiološkoj situaciju, zdravstveni sistem može da odgovori ovim izazovima i sve svoje kapacitete stavi u službu građana i pruži im adekvatnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu.

Još jednom apelujemo i pozivamo sve građane da ove praznične dane, kao i sve naredne dok se epidemiološka situacija ne stabilizuje, provedu u svojim domovima, poštujući epidemiološke mjere, kako bi sačuvali svoje i zdravlje i živote cjelokupne populacije.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti