Nikola Avram, direktor grupacije hotela koje posluju u okviru MK Group, izjavio je da odluka da ova kompanija podrži  Barcolanu, najveću regatu na svetu, i slovenačku reli regatu “Go to Barcolana from Slovenia”, nije bila teška. Dodao je da je glavni cilj bio da je obezbede da upravo ova reli regata startuje iz Portoroža i to je možda bio nešto teži zadatak.

„Naše strateško opredeljenje je da podržavamo sportske aktivnosti, kao i aktivnosti lokalne sredine u cilju promocije turizma. Naša kompanija je poznata kao nosilac razvoja lokalnih zajednica u koje investira. Nije prvi put da destinacija u koju mi ulažemo postane sinonim uspješnog turizma jer nama nije cilj  da stvorimo samo uspješan hotel već uspješnu destinaciju. Upravo zbog toga, kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regionu, želimo da damo aktivan doprinos razvoju slovenačkog turizma kao i da razvijemo Portorož u jedno od najprestižnijih turističkih letovališta na Jadranu«, rekao je Nikola Avram. On je istakao da MK Group želi da zadrži lidersku poziciju u region, kao i da razvije hotelski biznis na najatraktivnijim lokacijama na Jadranu i region u sinergiji sa ostalim delovima MK Group.

 

Divizija turizma predstavlja je u sastavu MK GROUP već 10 godina. Portfolio obuhvata 15 hotela u okviru 5 hotelskih grupacija i to već pomenuti Kempinski Palace Portorož, Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji, MK Mountain Resort na Kopaoniku, Sheraton u Novom Sadu, kao i manjinsko vlasništvo u Hotelskoj Grupaciji Budvanske Rivijere.

Nikola Avram

 

izvor: tumagazin.rs