Mladi muzičari Budve svome gradu

Koncert pod nazivom Mladi muzičari Budve svome gradu, u okviru muzičkog programa festivala " Grad teatar" biće izveden večeras u 21 čas u crkvi Santa Marija. JU „Grad teatar“ realizuje koncert u saradnji sa Muzičkom školom Budve.

Publici će se predstaviti: Ana Pavlović (truba), Marko Minić (truba), Evgenija Gribkova (klavir), Matija Molčanov (klavir), Milica Srzentić (klavir), Marija Zečević (klavir), Anđela Vlaović (flauta), koji će izvoditi djela poznatih kompozitora J.S.Baha, L.V. Betovena, P.I.Čajkovskog, V.A. Mocarta, S.Helera. Na programu je i klapa „Primorkinje“, čiji sastav čine: Ivona Bućin, Elizaveta Stojanova, Petra Vujanović, Anastasija Kaluđerović, Lena Malezić, Iva Otašević, Tijana Nikolić i Nađa Delibašić.


Profesorica flaute Ana Molčanov Brajak, povodom učešća na XXXIII festivalu kaže: "Kada bi, u neka prošla predvečerja, zvona s kampanjula označila 'Zdravo Marija', djeca budvanska: Palmaši, Crkvaši i Pizanjeri, prekidali bi svaku igru i trčali svojim domovima, a ulice našega grada bi odjednom opustile i čekale sledeće svitanje, da opet svjedoče marifetima svojih malih stanovnika. Naravno, zvona i dalje zvone, ali ritam savremenog života donio je neke nove i drugačije 'igre'. Igre svjetlosti, boje i zvukova, uobličenih u festivalu Grad Teatar."

 

foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti