Mobilna vakcinacija u domovima i firmama

Mobilne vakcinalne ekipe imunizovaće zainteresovane građane u njihovim domovima, a privrednike u njihovim firmama, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ovu akciju organizovalo je Ministarstvo sa Timom za pravljene infrastrukture i praćenje masovne imunizacije, sa ciljem približavanja vakcinacije građanima.
Direktor Doma zdravlja Podgorica i koordinator za vakcinaciju dr Danilo Jokić rekao je da će se ekipe za vakcinaciju odazvati zainteresovanim građanima ukoliko se prijavi dvije ili više osoba iz domaćinstva, dok će vakcinacija u privrednim društvima biti organizovana ukoliko se prijavi četiri ili više osoba iz preduzeća.
''S obzirom da temperature u Crnoj Gori prelaze 30 stepeni, te da se zbog velikih vrućina predlaže ograničen izlazak u periodu od 12 do 18 časova, na ovaj način omogućavamo svim zainteresovanim građanima i privrednicima da se imunizuju u svojim domaćinstvima ili privrednim društvima i da na taj način zajednički doprinesemo povoljnoj epidemiološkoj situaciji'', objasnio je Jokić.
On je pozvao građane da se prijave na dostupne kontakt telefone lokanim domovima zdravlja, svakog dana od 8 do 20 sati, jer broj 1717 neće biti u funkciji za ovaj vid zakazivanja imunizacije.
Jokić smatra da neće biti zastoja u komunikaciji i da će u datom terminu zainteresovani građani dobiti informaciju i termin za vakcinaciju.
''Mislimo da je ovo najkraći, najbrži i najjednostavniji vid komunikacije i najjednostavniji način da mobilne ekipe svih domova zdravlja na teritoriji Crne Gore dođu maltene na kućna vrata i obave proces imunizacije, posebno imajući u vidu visoke temperature, koje će sigurno trajati u narednom periodu'', ocijenio je Jokić.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti