Monografija „Brajići” autora dr Rista Prentovića i Sava Martinovića

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve večeras u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biće predstavljena monografija „Brajići” autora dr Rista Prentovića i Sava Martinovića.

Na predstavljanju monografije će govoriti:

dr Radoslav Raspopović, naučni savjetnik

Ljubica Miličić, MA etnolog-antropolog

dr Risto Prentović, koautor

Savo Martinović, koautor

 

Izdavač monografije je mjesna zajednica „Brajići”, 2023.

 

U monografiji „Brajići” je sublimiran višegodišnji istraživački rad autora. Knjiga obuhvata geografski položaj i prirodne karakteristike, istoriju i običaje Brajića, nasljeđe XX vijeka a prikazane su i mogućnosti za razvoj turizma, poljoprivrede, rekreacije i petencijal za park prirode.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti