"Montenegro taxi" protiv haosa

„Montenegro taxi“ protiv haosa

       

Prvo udruženje taksista u Crnoj Gori osnovano u Budvi

 

 

 

   Legalni taksi prevoznici, njih deset firmi, osnovali su NVO „Montenegro taxi“ Budva, sa ciljem, da se napokon uredi taksi djelatnost u metropoli turizma koja je poprimila elemente haosa.

   Nakon propalog tendera oko iznajmljivanja u zakup mjesta na taksi stajalištima, te pravog saobraćajnog kolapsa, koji je proteklih dana u centru grada prouzrokrovan upravo velikim brojem taksi vozila, legalni prevoznici odlučili su da uzmu stvar u svoje ruke.

   „Cilj udruženja je da se sredi stanje u Budvi, tako što ćemo pokušati da ostvarimo tijesnu saradnju sa područnom jedinicom Uprave policije u Budvi, Ministarstvom turizma, Ministarstvom rada, Poreskom Upravom, komunalnom policijom, kao i svim opštinskim sužbama“, navode legalni prevoznici okupljeni oko novoformiranog udruženja.

   Na taj korak formiranja udruženja odlučili su se, kako navode, kako bi stali na put nelojalnoj konkurenciji, i velikom broju nelegalnih taksista.

  „Takođe, i nasavjestan rad određenih opštinskih i državnih službi, što je dovelo da iz godine u godinu se stanje na budvanskim ulicima, što se tiče taksi prevoza pogoršava“, ističu taksisti. 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti