Morska voda veoma dobrog kvaliteta i sanitarno ispravna

Morska voda na crnogorskim kupalištima je veoma dobrog kvaliteta, sanitarno je ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju. To je pokazala najnovija analiza kvaliteta morske vode koju je predstavilo JP” Morsko dobro”.

“Od ukupno 110 lokacija, na kojima je Institut za biologiju mora sproveo istraživanja, na 60% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 20,9% lokacija dobrog, dok je na 19,1% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta”, saopšteno je iz javnog preduzeća.
Od ove godine vrši se nova klasifikacija voda za kupanje i to u 4 klase: "odlične", "dobre", "zadovoljavajuće" i "loše", u skladu sa članom 8 Pravilnika o načinu i rokovima za sprovođenje mjera obezbjeđivanja očuvanja, zaštite i poboljšanja kvaliteta vode za kupanje.
“Od ukupno 18 lokacija na kojima se radi analiza kvaliteta vode u opštini Ulcinj, na njih 11 voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na 3 kupališta voda bila dobrog kvaliteta i na 4 zadovoljavajućeg kvaliteta. Kada je u pitanju opština Bara, od ukupno 15 lokacija kvalitet vode je na njih 13 bio odličnog kvaliteta, dok je na 2 lokacije dobrog kvaliteta. U Budvi od ukupno 32 lokacije voda bila odličnog kvaliteta na njih 24, na 5 dobrog i na 3 lokacije zadovoljavajućeg kvaliteta. U opštini Tivat, na 6 lokacija morska voda je bila odličnog kvaliteta, na 1 dobrog, dok je na 2 lokacije voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta. U Kotoru od ukupno 15 uzorkovanih lokacija, na njih 6 voda bila odličnog, na 6 lokacija dobrog kvaliteta, dok je na 3 lokacije voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Od ukupno 21 lokacije u Herceg Novom, na njih 6 voda bila odličnog, na 6 lokacija dobrog i na 9 zadovoljavajućeg kvaliteta”, navode u Morskom dobru.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti