Morsko dobro : Ekspanzija divlje gradnje na obali rijeke Bojane

Tokom perioda 2020. i 2021. na području opštine Ulcinj, konstatovana je ekspanzija bespravne gradnje na obalama rijeke Bojane. To je saopšteno iz Javnog preduzeća "Morsko dobro".

Prema zadnjoj evidenciji, kako ej saopšteno,  evidentirano je ukupno 109 objekata (48 na lijevoj i 61 na desnoj obali rijeke Bojane), koji nisu predviđeni važecim Programom privremenih objekata u zoni morskog dobra za period 2019-2023. godine.
"Ističemo da Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom nema upravnu nadležnost odnosno ingerencije državnih organa uprave, ne može vršiti kontrole shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru, već isto na osnovu naših prijava – zahtijeva za kontrolu sprovode nadležne inspekcijske službe. Naime, i pored velikog broja zahtjeva i urgencija za inpekcijsku kontrolu bespravna gradnja nije zaustavljena.
Javno preduzeće iniciralo je novim zahtjevom kontrolu kod Komunalne inspekcije Ulcinj, te obavjestilo resorno Ministarstvo Ekologije i prostornog planiranja i urbanizma o navedenom.Pored navedenog
obavješten je Osnovni državni tužilac u Ulcinju da postoje sumnje da je izvršeno krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za gređenje shodno čl. 326a , kao i krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta shodno čl.254 Krivičnog zakonika CG", naveli su iz Morskog dobra.

 
 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti