Morsko dobro i NTO zajedno u promociji

Morsko dobro i NTO zajedno u promociji

Direktor NTO CG Saša Radović i direktor JP za upravljanje morskim dobrom, Rajko Barović danas su u Budvi i formalno ozvaničili nastavak višegodišnjeg strateškog partnerstva i zajedničkih aktivnosti u cilju promocije cjelokupne turističke ponude i crnogorskih kupališta kao njenog dominantno važnog segmenta.

Sedmogodišnja saradnja po osnovu strateškog partnerstva između dvije institucije se nastavlja obezbjeđivanjem 50 hiljada eura dodatnih sredstava od strane JP Morsko dobro za potrebe turističke promocije destinacije. Podsjećamo da je program strateškog partnerstva sa predstavnicima privrede ustanovljen još od 2004. godine i od tada su brojna preduzeća u kontinuitetu ili povremeno dodatno finansirala aktivnosti NTOCG i aktivno učestvovala u brendiranju i promociji Crne Gore i njene turističke ponude.

 

Osim benefita koje turistička privreda ostvaruje konstantnim pozitivnim trendom kada je turistički promet u pitanju, strateški partneri se dodatno promovišu u svim izdanjima publikovanim od strane NTOCG, na zvaničnom turističkom portalu, besplatno učestvuju na međunarodnim turističkim berzama, po potrebi koriste infrastrukturu mreže predstavništava NTO.

 

JP »Morsko dobro« je prepoznato kao jedan od ključnih subjekata u pripremi i uspješnom odvijanju sezona. Višestruki je dobitnik nagrade Wild Beauty Award za unapređenje ponude i projekat »Plava zastavica«. Ova međunarodna oznaka kvaliteta i strogi kriterijumi zavređivanja se u potpunosti poštuju u Crnoj Gori, što je potvrđeno i od međunarodnih partnera.

 

Dio novca od strateškog partnerstva NTOCG koristi i za organizaciju programa animacije na crnogorskim plažama »After Beach Party« koji je postao regionalno prepoznatljiv festival i sa uspjehom se realizuje već duži niz godina.

 

NTOCG je strateško partnerstvo takođe nastavila sa sljedećim kompanijama: »Montenegrostars hotel group«, HG «Budvanska rivijera«, »Montenegroairlines«, »Queen of Montenegro«, »R Tours«, »Aerodromi CG«. U narednom periodu ovaj oblik sradnje će predložiti i ostalim privrednim subjektima, čije poslovanje zavisi od uspjeha turističke sezone. U ovom još uvijek globalno kriznom vremenu kada sve turističke destinacije obezbjeđuju značajno veća sredstava za dodatnu i pojačanu promociju radi privlačenja što većeg broja turista, od ključnog značaja je i da Crna Gora prati taj korak, jer je to jedini način da se dugoročno održi trend rasta ove privredne grane, ključno važne za cijelu ekonomiju zemlje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti