Morsko dobro: Nelegalna kućica u zaledju Ženske plaže

U okviru redovnih aktivnosti, Služba za kontrolu i održivi razvoj zone morskog dobra je izvršila kontrola područja opštine Ulcinj, lokacija Borova Šuma i sačinila Službene zabilješke.

Službenom zabilješkom je konstatovano da se u zaleđu kupalista 6D (Ženska plaža), nalazi objekat-stražarska kućica površine 9m. U važećem Programu privremenih objekata u zoni morskog dobra za opštinu Ulcinj za period 2019-2023. godine na lokaciji 5.2 predviđen je predmetni objekat, međutim za isti nisu izdati UT- uslovi niti je zaključen Ugovor o korišćenju sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom. Ista je na dalje postupanje upućena Komunalnoj policiji Opštine Ulcinj. 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti