Morsko dobro obilježilo međunarodni Dan Planete Zemlje

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, već tradicionalno ovaj datum obilježava u saradnji sa nevladinim sektorom.

Tim povodom, u saradnji sa NVO “Zelena mreža - Green Net” iz Budve i NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju, “Zrak Sunca” iz Herceg Novog realizovane su ekološke akcije.

U opštini Budva, NVO “Zelena mreža - Green Net” je u saradnji sa JPU “Ljubica V. Jovanović - Maše” i Komunalnim preduzećem Budva, organizovalo akciju sadnje nekoliko sadnica mediteranskog bilja, likovnu radionicu na temu “Čuvajmo našu obalu i more”. Na samom kraju druženja mališani su izrecitovali pjesmicu posvećenu reciklaži i zaštiti životne sredine.

U opštini Herceg Novi, NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju, “Zrak Sunca” organizovalo je akciju u saradnji sa osnovnim školama “Milan Vuković”, “Dašo Pavičić”, “Ilija Kišić “ i “Orjenski bataljon”, predškolskom ustanovom “Naša Radost”, te djecom Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele.

U okviru pomenute akcije realizovano je čišćenje i uređenje plaža, igrališta i parka u zoni morskog dobra, organizovan je maskenbal sa plesnim koreografijama, te izložba radova učenika na temu “Srećno dijete u srcu Planete”.

NVO “Naša akcija” iz Kotora, ovaj dan planira da obilježi 02.05.2024. godine, pa ovim putem pozivamo sve ljubitelje prirode da se pridruže ovoj akciji.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti