“Morsko dobro” planiralo sredstva za narednu fazu uredjenja Sutomora

Radovi na rekonstrukciji prve faze šetališta u Sutomoru uveliko su u toku, dok izabrani izvođač radova d.o.o. Fidija iz Podgorice, ovih dana priprema teren za nastavak projekta.

Prva faza radova, koja je trenutno u toku, obuhvata dio šetališta na kojem su se nalazile ugostiteljske terase, a iste su shodno projektnoj dokumentaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore sada planirane u modernom stilu sa unificiranim pergolama.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je obezbjedilo i sredstava u iznosu od 445.000,00 € za izgradnju naredne faze radova, odnosno za potpunu rekonstrukciju i popločavanje trga u Sutomoru.

Podsjećamo da vrijednost izgradnje prve faze radova iznosi 970.000,00 eura, od čega je Vlada Crne Gore obezbjedila 435.000,00 €, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom 425.000,00 €, dok će ostatak od nešto preko 100 hiljada eura izdvojiti Opština Bar.

Projekat uređenja i unapređenja turističke ponude na samoj obali planiran je i u Čanju, a Javno preduzeće za upravljaje morskim dobrom je završilo projektnu dokumentaciju koja je trenutno na reviziji.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti