Morsko dobro prijavilo nelegalnu terasu u Dobroti

Saglasno redovnim aktivnostima, Služba za kontrolu i održivi razvoj zone morskog dobra je izvršila kontrolu terena na području opštine Kotor, lokacija Dobrota i sačinila Službenu zabilješku.

“Službenom zabilješkom je konstatovano da je na lokaciji 9.18 u važećem Programu privremenih objekata u zoni morskog dobra za opštinu Kotor za period 2019-2023. godine predviđena ugostiteljska terasa površine 40m2. S tim u vezi predmetna terasa se koristi za potrebe restorana “Bonaca”, bez dozvole i saglasnosti. Takođe, za istu nisu izdati UT- uslovi te nije zaključen Ugovor sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom.Ista je na dalje postupanje upućena Službi za inspekcijske poslove Opštine Kotor”, navode iz JP “ Morsko dobro”.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti